Parkering

Parkeringar finns i anknytning till marknaden, fyra områden som är märkta med beteckningarna A, B, C och D. Var vänlig och följ parkeringspersonalens anvisningar, de visar er till närmast parkeringsplats. Vi tar ut en p-avgift på 50 kr som går till ungdomsverksamheten i Hästvedas föreningar.

Ni kör in på parkeringen och parkerar, där efter löser ni en biljett hos en Parkeringsansvarig vid en betalningsstation. Vi tar kontanter och swish. Biljetten ska uppvisas i samband med att ni kör ut från parkeringen.

För att undvika trafikkaos och onödiga köer råder det parkeringsförbud i stort sett i hela centrum. För att undvika parkeringsböter bör ni parkera på våra parkeringar.

Finns inga utmarkerade Handikappsparkeringar i marknadsområdet. De som har behovet för handikappsparkering eller har svårigheter att gå rekommenderas att parkera på södra industriområdet. Fråga parkeringspersonalen så hjälper dem er till rätta.

Övernattning

Önskar ni övernatta i Hästveda under marknaden finns där några lokala alternativ med både gång- och cykelavstånd från marknaden, boka i god tid!

Lursjöbadens Camping med campingplats och övernattningsstugor.

Hästveda Vandrarhem

Hotell Vita Hästen

Djurmarknad

Hästveda Marknad är en av de sista marknaderna i Sverige som kan erbjuda en gammaldags djurmarknad med hästmarknad. Då behöver du att vara morgonpigg, redan klockan 07.00 på torsdagen börjar djurmarknaden. Här säljs, förutom hästar och någon enstaka åsna, smådjur så som kaniner, fåglar, illrar mm. För att säkerställa djurens välbefinnande finns djurvärdar på plats som hjälper till med att tillhandahålla färskt vatten och foder. För att hästarna ska bli godkända för att säljas på djurmarknaden genomgår de en veterinärkontroll innan de får komma in på området.

Håll er på rätt sida om avspärrningarna och håll koll på era barn för att undvika olyckor.

De senaste åren har det även funnit möjlighet för ponnyridning.

Om olyckan är framme

Borttappade personer:

I bibliotekets lokaler, som ligger mitt i marknadsområdet, finns Marknadskontoret som hjälper till om ni tappat bort någon anhörig på marknaden. Det går även att ta kontakt med vår personal som rör sig ute i marknadsområdet. De är lätta att känna igen då de är klädda i Hästveda Marknadströjor och orange väst med ”Funktionär” på ryggen.

Första hjälpen:

Det är lätt hänt att man råkar skada sig eller blir sjuk. Sjukvårdspersonal finns att tillgå på marknadskontoret eller ute i marknadsområdet för Första Hjälpen-insatser. När Sjukvårdspersonalen rör sig ute i marknadsområdet bär de en gul väst med ”Sjukvårdare” på ryggen.

Kontakt med Marknadskontoret:

Områdesansvariga, sjukvårdare, ordningsvakter, parkeringspersonal och parkeringsvakter har alla kontakt med Marknadskontoret, säg bara till så hjälper de er.

Telefonnummer till Marknadskontoret är: 0451-370 78