Om olyckan är framme

Får ni problem med borttappade barn eller vuxna finns hjälp att få. På marknadskontoret, i bibliotekets lokaler mitt i marknadsområdet, finns Marknadskontoret som hjälper till om ni tappat bort någon anhörig på marknaden. Det går även att ta kontakt med vår personal som rör sig ute i marknadsområdet. De är lätta att känna igen i Hästveda Marknadströjor och orange väst med “Funktionär” på ryggen.

Sjukvårdspersonal finns att tillgå på marknadskontoret eller ute i marknadsområdet för Första Hjälpen-insatser. När Sjukvårdspersonalen rör sig ute i marknadsområdet bär de en gul väst med “Sjukvårdare” på ryggen.

Områdesansvariga, sjukvårdare, ordningsvakter, parkeringsanvisare och parkeringsvakter har alla kontakt med marknadskontoret, säg bara till så hjälper de er.

Telefonnummer till marknadskontoret är: 0451-370 78

Parkering

Parkeringar finns i anknytning till marknaden. Det finns fyra områden som är märkta med beteckningarna A, B, C och D. Var vänlig och följ parkeringsanvisarnas anvisningar, de visar er till närmast parkeringsplats. Vi tar ut en p-avgift, 50 kr, pengarna går till ungdomsverksamheten i Hästvedas föreningar.

Ni kör och parkerar, där efter löser ni en biljett hos en Parkeringsansvarig vid en betalningsstation. Vi tar kontanter och swish. Biljetten ska uppvisas i samband med att ni kör ut från parkeringen.

För att undvika trafikkaos och onödiga köer råder det parkeringsförbud i stort sett i hela centrum. För att undvika parkeringsböter bör ni parkera på våra parkeringar.

Handikappsparkeringar finns på torget och på södra industriområdet, fråga parkeringsanvisarna så hjälper dem er till rätta.

Övernattning

Önskar ni övernatta i Hästveda under marknaden har vi följande förslag:

Lursjöbadens Camping med campingplats och övernattningsstugor.

www.hästvedavandrarhem.se

Hotell Vita Hästen

Boka i god tid!

Djurmarknad

Hästveda Marknad är en av de sista marknaderna i Sverige som kan erbjuda en gammaldags djurmarknad. Men då måste du vara morgonpigg, redan klockan 07.00 på torsdagen börjar kommersen.

Det är inte tillåtet att medföra nötkreatur och övriga klövdjur samt ormar, spindlar och ödlor. Hästar får inte vara skodda. Veterinär och djurvärdar ser till att djuren mår bra. Tillgång till foder och färskt vatten finns naturligtvis att tillgå.

Håll er på rätt sida om avspärrningarna och håll koll på era barn för att undvika olyckor.